Menu

beauty behandeling online boeken

Online beauty behandeling boeken

Hoe Doe Je Een Pijnloze Ontharing ?

pijnloss haar verwijderen
Ontharing wordt gedefinieerd als het verwijderen van ongewenst haar op bepaalde lichaamsdelen, zoals schouders, armen, benen, borst, lies en rug. Maar hoe kan dit pijnloos gebeuren?

Welke methode kies je om te ontharen?

Bij scheren wordt alleen het zichtbare gedeelte van de haartjes verwijderd. Bij depileren wordt de haarwortel met rust gelaten terwijl bij epileren de haarwortel verwijderd wordt. Dit kan door de verstoring van de haarwortel een tijdelijk of permanent resultaat tot gevolg hebben. In het geval van oppervlakkig ontharen, blijven de haarwortels intact waardoor het haar weer terug groeit. Daarom heeft deze behandeling geen permanent resultaat en moet er opnieuw worden onthaard. Je kan in principe elk deel van je lichaam ontharen. Je kunt hiervoor een epilator,depilator of een scheermesje in combinatie met een ontharingscréme gebruiken.
De redenen om te ontharen zijn verschillend van aard. Terwijl in sommige landen scheren een teken is van zuiverheid, staat in de westerse cultuur de esthetiek op de voorgrond. Ontharen is vaak een onderdeel bij een schoonheidsverzorging.

Welke delen van je lichaam kan je ontharen ?

De meest voorkomende gebieden om te ontharen zijn de oksels, de benen en het hoofd. Echter,armen,borst,neus,oren en de intieme zones kunnen ook worden onthaard. Atleten, bodybuilders, fietsers en zwemmers laten deze gebieden meestal ontharen.Wegens meische redenen is ontharen meestal niet nodig. Voor het lichaam heeft haar een beschermende functie. Ze vangen de kleine deeltje op en voorkomen dat die door het lichaam worden opgenomen. Alleen voor chirurgie kan het mogelijk zijn om plaatsen te ontharen

Hoe kan je het beste ontharen?

Ontharen kan thuis worden gedaan of in een schoonheidssalon. De meest bekende manier van ontharen is scheren. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen droog scheren met een elektrisch scheerapparaat en nat scheren.Bij nat scheren wordt er een bepaalde hoeveelheid scheerschuim of ontharingscreme pijnloos ontharen aangebracht op het lichaam. Vervolgens gebruik je een scheermesje.
Een andere manier om dit te doen is het gebruiken van een chemische ontharingscréme. Zo'n crème bevat bepaalde stoffen, zoals thioglycolzuur, dat de eiwitten in het haar afbreekt, Waardoor het haar dat aan de oppervlakte van het lichaam zit wordt afgebroken. Bij dit proces blijft de haarwortel intact. Deze werkwijzen kunnen gemakkelijk worden uitgevoerd en zijn meestal pijnloos.
Als alternatief kun je epileren met een epilator, waarbij je voor een langere tijd of permanenet van de ongewenste haren af komt. Echter is deze methode niet helemaal pijnloos.

Go Back

Comment