Menu

beauty behandeling online boeken

Online beauty behandeling boeken

Hoe Doe Je Een Pijnloze Ontharing ?

pijnloss haar verwijderen
Ontharing wordt ook gedefinieerd als het verwijderen van ongewenst haar, zoals schouders, armen, benen, borst, lies en rug. Maar hoe kun je pijnloos ontharen?

Welke methode kies je om te ontharen ontharen?

Bij scheren wordt alleen het zichtbare gedeelte van de haartjes verwijderd. Bij epileren wordt ook de haarwortel verwijderd en bij depileren wordt de haarwortel met rust gelaten. Door de verstoring van de haarwortel kan dit een tijdelijk of permanent resultaat hebben. In het geval van oppervlakkig ontharen, blijven de haarwortels intact waardoor het haar weer terug groeit. Daarom heeft deze behandeling geen permanent resultaat en moet er opnieuw worden onthaard. In principe kan je elke deel van je lichaam ontharen. Je kunt daarvoor een depilator, een epilator of een scheermesje in combinatie met een ontharingscrème gebruiken.
Meestal zijn er verschillende redenen om te ontharen. Terwijl er in sommige landen scheren een teken is van zuiverheid, staat in onze westerse cultuur de esthetiek op de voorgrond. Ontharing wordt vaak gedaan als onderdeel van schoonheidsverzorging.

Welke lichaamsdelen kan je ontharen ?

De meest voorkomende gebieden om te ontharen zijn de oksels, de benen en het hoofd. Echter wordt ook de neus,oren,borst en intieme zones onthaard. Zwemmers,atleten,bodybuilders en fietsers laten deze gebieden meestal ontharen.Vanwege medische redenen is ontharen meestal niet nodig. Voor het lichaam heeft haar een beschermende functie. Ze vangen kleine deeltjes op en voorkomen dat die door het lichaam worden opgenomen. Alleen voor chirurgische ingrepen kan het noodzakelijk zijn dat op de plek waar de incisie wordt gemaakt het gebied wordt onthaard.

Hoe kan je het beste ontharen?

Ontharen kan thuis worden gedaan of in een schoonheidssalon. De meest voorkomende methode van ontharen is scheren. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen nat scheren en droog scheren met een elektrisch apparaat.Als men nat scheert wordt er een bepaalde hoeveelheid ontharingscréme of scheerschuim op het lichaam aangebracht. Vervolgens gebruikt je een scheermesje.
Een andere manier om dit te doen is het gebruiken van een chemische ontharingscréme. Er zitten bepaalde stoffen in deze créme, Een van deze speciale stoffen breekt de eiwitten af in het haar, Waardoor het haar dat aan de oppervlakte van het lichaam zit wordt afgebroken. Bij dit proces blijft de haarwortel intact. Deze werkwijzen kunnen gemakkelijk worden uitgevoerd en zijn meestal pijnloos.
Als alternatief kun je epileren met een epilator, waarbij je voor een langere tijd of permanenet van de ongewenste haren af komt. Echter is dit niet helemaal pijnloos.

Go Back

Comment